Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 januari, 2021 - 11:35Uppdaterad: måndag, 11 januari, 2021 - 12:28

Villkorligt fängelse yrkas för misshandel

Ett kort villkorligt fängelsestraff. Det yrkar landskapsåklagare Peter Rikberg på för en ung man som, enligt stämningsansökan, gjort sig skyldig till försök till utpressning, alternativt olaga hot, samt misshandel, olaga hot och anstiftan till misshandel.

Enligt åklagaren har den åtalade bland annat med hot om våld försökt tvinga en ung person att avstå från en ekonomisk förmån som den åtalade inte haft laglig rätt till.

Den åtalade har genom Snapchat- och Instagram-meddelanden försökt tvinga personen att ge honom pengar. Den åtalade har bland annat hotat målsägande med att slå ner honom på stan. Målsägande har haft grundad anledning att frukta att hans personliga säkerhet varit i allvarlig fara. Den åtalade medger delvis misshandel, men bestrider övriga åtalspunkter.

Ytterligare en ung man stod åtalad för misshandel. I det fallet yrkar åklagaren på 30-50 dagsböter. Mannen bestrider åtalat. Männen var fyllda femton, men inte arton år, när brotten begicks.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »