Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 februari, 2018 - 06:09

Villkorligt fängelse för restaurangägare

Ett par, en man och en kvinna, som bedriver restaurangverksamhet i Mariehamn har dömts till åtta månaders villkorligt fängelse för grovt bokföringsbrott och grovt skattebedrägeri.

Innan rättegången som hölls för två veckor sedan hade åklagaren Ina Johansson, de misstänkta och deras biträde Marcus Måtar haft en åtalsuppgörelse och åklagaren yrkade på just åtta månaders fängelse istället för ett år som är straffskalan för liknande brott. Eftersom paret hade erkänt så hade åklagaren beaktat det i sitt straffyrkande. Tingsrätten gick alltså på åklagarens linje i sin dom.

Det var mellan åren 2010-2013 som paret inte redovisat alla försäljningar i kassasystemet. Paret uppgav oriktiga eller vilseledande uppgifter i bokföringen. Bland annat betalades inte 5.000 euro i moms och drygt 174.000 euro undanhölls för skatteförvaltningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »