Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 juli, 2018 - 14:06Uppdaterad: onsdag, 11 juli, 2018 - 15:12
  • Näringsminister Camilla Gunell. Arkivfoto: Marika Kvarnström.

Vill para ihop vallägare med de som har brist

Det är en extrem situation. Så säger näringsminister Camilla Gunell om den rådande torkan. Nu ska landskapsregeringen träffa Hushållningssällskapet för att föra en första diskussion om eventuella lösningar för de drabbade bönderna.

- Vi ska se vad vi kan göra från landskapets sida och försöka arbeta tillsammans med Hushållningssällskapet för att kunna matcha ihop de som har vall, med de som är i behov av vall, säger Camilla Gunell.

Enligt Camilla Gunell har man på Åland en hygglig mängd vall i relation till antalet djur. Det gäller nu att försöka skörda så mycket det går.

- I första hand gäller det att ta vara på den vall som finns och se till så att man säkrar tillgången på foder till vintern, så att man slipper en omfattande nödslakt, säger hon.

Mötet med Hushållningssällskapet kommer äga rum tisdagen den 17 juli.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »