• Näringsminister Camilla Gunell. Arkivfoto: Marika Kvarnström.
Näringsminister Camilla Gunell intervjuas av Amanda Andersson:
Publicerad: onsdag, 11 juli, 2018 - 14:06, uppdaterad: onsdag, 11 juli, 2018 - 15:12

Vill para ihop vallägare med de som har brist

Det är en extrem situation. Så säger näringsminister Camilla Gunell om den rådande torkan. Nu ska landskapsregeringen träffa Hushållningssällskapet för att föra en första diskussion om eventuella lösningar för de drabbade bönderna.

- Vi ska se vad vi kan göra från landskapets sida och försöka arbeta tillsammans med Hushållningssällskapet för att kunna matcha ihop de som har vall, med de som är i behov av vall, säger Camilla Gunell.

Enligt Camilla Gunell har man på Åland en hygglig mängd vall i relation till antalet djur. Det gäller nu att försöka skörda så mycket det går.

- I första hand gäller det att ta vara på den vall som finns och se till så att man säkrar tillgången på foder till vintern, så att man slipper en omfattande nödslakt, säger hon.

Mötet med Hushållningssällskapet kommer äga rum tisdagen den 17 juli.

Fler Nyheter

Häggblom fortsätter leda Obs

Bert Häggblom fortsätter leda Obunden samling, det kom partiets höstmöte fram till på lördagen. Även viceordföranden Christoffer Virtanen och Ann Carlsson fick förnyat förtroende.

Peter Hellgren ny vd-ersättare vid Viking line

Vice vd Peter Hellgren blir vd-ersättare vid Viking line istället för Andreas Remmer , som lämnat bolaget. Det skriver Viking line i ett...

Finström sänker skatten

Finströms kommun sänker inkomskatten med 0,50 procentenheter till 18,50 procent, det beslutade kommunfullmäktige igår.

Brist på praktikplatser stoppar sotarutbildning

Det blir ingen sotarutbildning vid Ålands yrkesgymnasium. Redan 2016 initierade landskapsregeringen en utredning vid Ålands yrkesgymnasium hur en sotarutbildning skulle ordnas. Något som man nu avskriver.

Centrumplanen är klar

Centrumplanen är klar, intervju med Sirkka Wegelius
Fler bostäder och affärslokaler, en strandboulevard i stället för Österleden samt ett parkeringshus ovanpå Select. Det är några av punkterna i Stadsarkitekt Sirkka Wegelius förslag till delgeneralplan för centrum.

Föglö kommun stöder tunnel

Föglös kommunfullmäktige uttrycker stöd för en tunnel, det beslutades i fullmäktige igår.

Sju anbud på vägstation

Sju anbud har inkommit på Godby vägstation som Landskapet bjudit ut till försäljning via mäklare.

Påpekanden om gc-väg

Det har inkommit påpekanden till landskapsregeringen när det gäller det pågående bygget av en gång- och cykelbana mellan Mariehamn och Berghamn i Eckerö.

Extra färjturer till kommunmöte på Kumlinge

På söndag arrangeras ett öppet möte om kommunindelningsutredningen på Kumlinge. För att de som bor på Enklinge ska kunna delta har landskapsregeringen beslutat om extra färjturer med ms Rosala II.