Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 oktober, 2022 - 09:43Uppdaterad: fredag, 28 oktober, 2022 - 15:19
  • Viking Line är nöjda med senaste kvartalet. Arkivfoto.

Viking Lines bunkerkostnader steg med 66,2 procent

Viking Lines bunkerkostnader för det tredje kvartalet 2022 steg med 66,2 procent eller drygt 11 miljoner euro jämfört med motsvarande kvartal 2019, då trafikintensiteten var jämförbar med årets trafik.

Det skriver Viking Lines vd Jan Hanses i en kommentar till bolagets verksamhetsöversikt för januari-september som presenterats i dag.

Med detta i åtanke är Viking Line nöjda med kvartalets ekonomiska resultat. Rörelseresultatet blev 26,9 miljoner euro vilket är en ökning med 0,7 miljoner euro jämfört med tredje kvartalet 2019, och en ökning med 0,9 miljoner jämfört med samma kvartal i fjol.

Jan Hanses skriver att insättningen av Viking Glory är en kraftigt bidragande orsak till att rederiet klarat sig så bra, men han berömmer också personalen för en beundransvärd insats. Viking Line tror på en fortsatt god utveckling under resten av året trots att oljepriserna kan stiga ytterligare. Jan Hanses skriver att Viking Line har goda förutsättningar att motverka den effekt som fortsatt stigande bränslepriser kan ha på resultatet tack vare att trafiken minskat i området då Tallink Silja valt att chartra ut fartyg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »