Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 april, 2021 - 15:06Uppdaterad: torsdag, 1 april, 2021 - 15:43

Vicelantrådet ber om ursäkt för ordval i insändare

Vicelantrådet Harry Jansson (C) ber nu om ursäkt för en insändare som han skrivit och som är publicerad i dagens tidningar.

Den handlar om finsk nationalism på Åland och där utpekar han bland annat lagtingsledamoten Nina Fellman (S) som Ålands "största dödgrävare" och menar att bland annat hon gör Ålandskritiska uttalanden och gör allt för att misskreditera Ålands självstyrelse och dess försvarare.

-Tyvärr var en del av mina ordval i torsdagens insändare i de åländska tidningarna illa valda, skriver Harry Jansson i ett pressmeddelande

Han ber om ursäkt för att texten uppfattats som sårande.

-Det är inte bra när min omtanke och mitt försvar av självstyrelsen bidrar till ökade motsättningar och polarisering. Jag har nu lärt mig en läxa och ska i fortsättningen komma ihåg att texter aldrig ska skrivas i affekt – inte ens när det gäller vår unika självstyrelse. Förlåt, skriver Harry Jansson.

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) är kritisk mot uttalandet och kallade till möte med centerns lagtingsgrupp imorse.

–Jag tog kontakt med Harry Jansson tidigt imorse och sade, det här går inte an. Så här kan vi inte ha det. Jag delar din syn att självstyrelsen alltid måste försvaras men innehållet, så som det är formulerat, kan jag inte stå bakom. Därtill är tonen provokativ och skapar bara konflikt, timingen är dessutom mycket dålig, säger Veronica Thörnroos.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »