Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 november, 2012 - 05:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Vapenlicenstest på dålig svenska

Lämplighetstestet för att få vapenlicens är utformat på undermålig svenska. Det anser flera som har gjort provet här på Åland. Lämplighetstestet infördes i juni i fjol som en del av den nya vapenlagen. Testet måste göras av alla som söker licens för ett nytt vapen och som inte gjort testet under de senaste tre åren. Mikael Lindholm är en av dem som nyligen gjort det datorbaserade testet. Han är positiv till ambitionen men kritisk till hur frågorna är utformade rent språkligt. -Det hör väl till god ton att vi ska kunna få testet översatt till begriplig svenska, säger Mikael Lindholm. Polisen på Åland känner till kritiken mot lämplighetstestet, men eftersom det är en följd av den finska vapenlagstiftningen hänvisar man till den finska polisen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »