Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 juni, 2014 - 16:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:01

Vanvårdad flickas mor otillräknelig

Idag kom domen i det uppmärksammade fallet där en kvinna vanvårdat sin dotter så gravt att hennes tillstånd blev livshotande. Kvinnan döms inte till straff eftersom tingsrätten fann henne otillräknelig. Kvinnan är nu intagen för vård.

   Mamman har bland annat isolerat dottern som har en medfödd beteendestörning i hemmet,vägrat ge henne mat, motarbetat vården och de sociala myndigheterna. Till slut blev flickan tvångsomhändertagen för vård och inlagd på sjukhus. Åklagaren yrkade på bland annat grov misshandel och krävde mamman på sammanlagt 80.000 euro för flickans psykiska lidande. Hon döms att sammanlagt betala 20.000 euro till dottern och i domen understryks att hon inte haft som uppsåt att skada dottern, vilket skulle krävas för att dömas för grov misshandel.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »