Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 december, 2013 - 16:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Välkomnar alkoholdebatt

- Barn tycker att att det är obehagligt att se sin förälder, sin viktiga vuxna, berusad. Det säger landskapets barnombudsman Ulla Rindler-Wrede. Hon tycker att det är bra att lagtingsledamoten Danne Sundman har lyft upp frågan på bordet. Det var i lagtingets budgetdebatt nyligen som Sundman uttrycket sitt stöd för den svenska professorn i straffrätt Madeleine Leijonhuvuds resonemang om att det borde vara olagligt att som vårdnadshavare vara berusade med sina minderåriga barn. Danne Sundman är idag inte beredd att konkret föreslå en kriminalisering. Däremot ser han det som viktigt att diskutera frågan.- Det är en helig ko på Åland. Vi tjänar pengar på att sälja sprit till turister, men vi måste också våga diskutera medaljens baksida, säger Danne Sundman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »