Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 februari, 2018 - 11:29Uppdaterad: onsdag, 21 februari, 2018 - 11:36
  • Så här ser delar av boxen ut. Foto: Privat.

Utrustning försvann från Germundö

En så kallad box som används av snowboardåkare försvann från Germundö Alpin i helgen.

- Den försvann på lördag kväll eller under natten till söndagen, säger ordförande Gunnar Westling som berättar att föreningen anmält saken till polisen.
- Vi såg spår i snön som tydde på att någon släpat boxen till parkeringen och sedan kört bort den, säger han.

Westling uppskattar att värdet på en ny box är ungefär tusen euro. Utrustningen är ungefär två till tre meter lång, en meter hög och en meter bred och används genom att åkarna hoppar upp på den i farten och glider på den innan de hoppar ner igen.

Föreningen har ingen misstänkt men hoppas att folk som eventuellt sett något kan höra av sig med tips. Nu vidtar man åtgärder för att förhindra att fler saker försvinner.
- Vi börjar med att låsa in alla lösa föremål när vi stänger. Vi har diskuterat om vi borde sätta upp en bom över vägen så ingen kan ta sig till backen när vi har stängt men vi får se hur det blir med det, säger Westling.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »