Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 juli, 2013 - 12:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Uteserveringarna följer lagen bättre

De åländska krögarna har blivit bättre på att följa reglerna för sina serveringstillstånd. Efter en offensiv i fjol med oanmälda alkoholinspektioner visade det sig att att bara knappt en tredjedel av de inspekterade uteserveringarna klarade sig helt utan anmärkning. Men nu verkar det ha blivit bättring. Miljöskyddsinspektör David Ståhlman på Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet berättar att man har anordnat kurser i ansvarsfull servering för krogpersonal, och att man har haft en endagars fortbildningskurs för polisen för att de ska kunna ha större del i tillsynen än tidigare. Enligt David Ståhlman har man har fått god respons från krögarna, de har tagit åt sig av det ÅMHM haft att säga. Om den positiva trenden håller i sig vet man först när de serveringsintensiva sommarmånaderna är över.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »