Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 maj, 2023 - 17:41Uppdaterad: måndag, 15 maj, 2023 - 19:40
  • Foto: Owe Sjöblom.
  • Foto: Owe Sjöblom.
  • Foto: Owe Sjöblom.
  • Foto: Owe Sjöblom.
  • Räddningsledare Johan Söderberg. Foto: Owe Sjöblom
  • Även polisen var på plats. Foto: Owe Sjöblom
  • En halvtimme försenad kunde Stafettfesten dra igång. Foto: Owe Sjöblom

Uppdaterat: Branden i Baltichallen under kontroll

En äldre kiosk som stått utanför Baltichallen invid en vägg började brinna. Vad det är som orsakat branden är i nuläget oklart. Släckningsarbete pågår.

Alarmet kom in till räddningstjänsten 17:16.
Enligt ett ögonvittne ska det sprungit in personer i lokalen för att dubbelkolla att ingen var på plats. De hittade inga människor inne i den nedsläckta hallen.

Vid klockan 18.20 kunde räddningsledare Johan Söderberg konstatera att det var en konstruktionsbrand i hallen, men att dom hade de flesta brandhärdar under kontroll.

-Men det svåra med konstruktionsbränder är att de kan slå upp igen, men vi fortsätter med samma taktik och vi har många timmars arbete framför oss, sade Johan Söderberg runt klockan 19.00.

Mariehamns räddningsverk, Strandnäs och Lemlands frivilliga brandkårer är på plats för släckningsarbete. Även polisen fanns på platsen för att direkt prata med ögonvittnen och när branden är släckt startar arbetet med att ta reda på det var som gjorde att kiosken började brinna.

Samtidigt som släckningsarbetet pågick kunde Stafettfesten för de åländska skolorna med drygt 90 deltagande lag dra igång på den närliggande Baltic Arena.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »