Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 november, 2013 - 10:39Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Ungdomscoach i skärgården

En ungdomscoach behövs, det menar Skärgårdsungdomarnas intresseorganisation, SKUNK, som har märkt av behovet av en ungdomscoach tidigare. Men detta har nu förstärkts genom det två år långa projektet Young Voices som avslutas vid årsskiftet. Organisationen vill hitta en resurs som kan stärka skärgårdsungdomars möjligheter till att leva aktiva liv och ha en positiv bild av sin uppväxt, och som kan främja de unga att vilja flytta tillbaks eller bara vara en god ambassadör för skärgården. En ungdomscoach är det som styrelsen tycker behövs just nu. Det finns avsatt pengar för en ungdomscoach i landskapets budgetförslag, men det täcker inte kostnaden. -Vi är jätteglada över att man har lyssnat, men det är bara en tredjedel av det som behövs för att kunna få en person på heltid som är kompetent och har erfarenheter och kan arbeta med detta, säger Mia Hanström, verksamhetsledare för SKUNK.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »