Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 januari, 2019 - 12:32Uppdaterad: onsdag, 23 januari, 2019 - 11:40
  • Uncan, en av stadens fritidsgårdar. Foto: Malin Lundberg
  • Jan Kankkonen och Louise Dahl. Foto: Ann-Christine Karlsson.

Unga nöjda med stadens ungdomsgårdar

Ungdomar i årskurs 6-9 i Mariehamn är mycket nöjda med verksamheten på ungdomsgårdarna Uncan och Stallet.

Det visar en undersökning som Åsub gjort på uppdrag av Mariehamns stad. 288 ungdomar besvarade Åsubs enkät och 193 av dem, alltså 67 procent, hade besökt antingen den ena eller båda ungdomsgårdarna.
Åsubs rapport pekar också på vilka områden som borde prioriteras och förbättras i ungdomsgårdarnas verksamhet. Främst borde bevakningen av ordningen och reglerna prioriteras, och man borde också jobba med trygghet, aktiviteter, arrangemang och att skapa trivsamma lokaler. Bäst betyg fick bemötandet som ungdomarna får på ungdomsgårdarna.
33 procent hade varken besökt Uncan eller Stallet, och det var vanligare att ungdomar som talar ett främmande språk hemma aldrig besökt gårdarna. Bristande intresse, för lite tid och rädsla eller oro för att inte passa in, hamna i bråk eller inte ha bekanta bland de övriga besökarna var orsaker till att inte besöka ungdomsgårdarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »