Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 augusti, 2011 - 07:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Unga fick tycka till i ungdomsparlamentet

Höjt studiestöd, kommunal rösträtt vid 16 års ålder och att vegetarisk mat ska serveras två gånger i veckan på alla skolor och daghem. Det var några av frågorna som kom upp när ett 20-tal åländska ungdomar kom till lagtinget för att diskutera och ta beslut om politiska frågor i Ungdomsparlamentet. Evenemanget ordnas för sjunde året och det är ett sätt för ungdomar att göra sina röster hörda och att öva sig i hur det demokratiska arbetet fungerar. Tanken är att de motioner man godkänt ska gå vidare till lagtinget.- Det här är en chans för oss att visa att vi inte bara är ungdomar som väntar på att bli vuxna utan att vi faktiskt kan göra någonting redan nu, säger Angelica Schåman, en av deltagarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »