Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 juli, 2013 - 12:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Två män åtalade för rån

Två unga män har nu åtalats misstänkta för rån och för frihetsberövande. Den ene åtalas också för olovlig körning och övergrepp i rättssak. En tredje ung man som var inblandad åtalas för häleri. I mitten av juni blev en äldre man i Mariehamn rånad och frihetsberövad av två unga män. Sent på natten bröt sig de unga männen in i mannens bostad i Mariehamn. Efter att ha misshandlat honom och tagit bland annat tv-apparater och annan elektronik tvingade de mannen till hans bil och körde till en bankomat. Mannen tvingades under hot om mer våld att ta ut pengar, och därefter körde de till en skogsdunge där den äldre mannen med ytterligare hot varnades för att gå till polisen. Männen tog sig därefter till en annan bostad i Mariehamn där de lämnade stöldgodset. Den som bodde i den lägenheten är misstänkt för häleri. Den ene av de huvudmisstänkta sitter fortfarande häktad. Rättegången mot de tre unga männen hålls på torsdag i nästa vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »