Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 november, 2018 - 06:17
  • Polisen utreder två rattfyllerier där narkotika var inblandad. Arkivfoto: Ida Jansson.

Två körde drogpåverkade

Två personer misstänks ha kört bil påverkade av narkotika i helgen.

Polisen berättar att man efter tips från en annan trafikant i Jomala påträffade den ena föraren på dennes hemadress. Föraren utreds för straffbart bruk av narkotika, rattfylleri och olovlig körning. En annan förare som stannades i en trafikkontroll i Mariehamn testade positivt för cannabis och hade också lite narkotika på sig. Föraren misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika och delgavs körförbud.

Under helgen har det också anmälts två rådjurskollisioner, och en person anmälde att han påträffat ett skadat rådjur vid sidan av vägen som troligen blivit påkört tidigare. Eftersöksjägare åkte till platsen och avlivade rådjuret.

En person greps på en nattklubb natten till söndagen efter att ha varit delaktig i ett bråk och gjort motstånd mot ordningsvakterna. Polisen grep personen för skydd mot brott och störande beteende. Personen får också böter för motstånd mot person som upprätthåller ordningen. Under helgen grep polisen också en person som inte kunde uppvisa giltigt ID på en kryssningsfärja. Personen greps för utredande av identitet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »