Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 april, 2011 - 07:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Turismens omsättning ska fördubblas

På tio år skall omsättningen för den åländska turismen fördubblas från 35 miljoner euro till 70 miljoner euro per år. Men för att det skall kunna ske måste åländska turistföretagare bli betydligt bättre på att samarbeta. Det här kom fram vid den kickoff som arrangerades i Alandica i fredags i samband med att den nya turiststrategin presenterades. Det är nu landskapsregeringen som har initiativet och det första som kommer att ske är att man startar 7 olika tematiska nätverk som bygger på målgruppernas intressen. Ett tema är "Maritima Åland" ett annat "Mat och dryck". Också "Barnens Åland" finns med som ett tema. Ett av de förslag som finns med i handlingsplanen är att säljägare utifrån får komma till Åland och fälla ett djur för fem- till tiotusen euro. Fällavgiften skulle sedan gå till hållbarhetsarbete i Östersjön.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »