Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 november, 2013 - 11:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Tullen i Kapellskär stängningshotad

Nu hotas åter tullen i Kapellskär av nedläggning. För fem år sedan räddades tulljobben i Kapellskär kvar men nu hotas verksamheten igen. Det skriver Norrtelje Tidning. De fyra tullklarerare som är stationerade i hamnen går snart i pension och ersätts sannolikt inte. Enligt Tullverket minskar behovet av att ha personal på tullstationerna eftersom allt fler företag sköter klareringen av gods på egen hand. Hamnledningen och rederierna är kritiska till Tullverkets planer som de tror resulterar i sämre service och minskad godstrafik. Den utgående trafiken till Ryssland måste klareras av tullpersonal. De kunderna blir tvungna att uppsöka Arlanda eller Stockholm om tullen i Kapellskär stänger. Slutgiltigt beslut om framtiden för Kapellskärstullen tas i slutet av denna månad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »