Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 december, 2018 - 16:10Uppdaterad: torsdag, 13 december, 2018 - 17:20
  • Michele Ferrari driver Nonna Rina. Foto: Tomas Tornefjell
  • Jonathan Käld på MIDax. Foto: Tomas Tornefjell

Tufft för stadens köpmän

Det blev en en lång diskussion på FB-gruppen Åland ekonomi efter lantrådet Katrin Sjögrens inlägg om situationen för stadens köpmän.

Katrin Sjögren skriver bland annat om att det finns kunder som rackar ned på Mariehamn och öppet visar skadeglädje när någon butik tvingas stänga på grund av bristande lönsamhet.

Michele Ferrari, som driver restaurang Nonna Rina, säger att det är tufft att vara småföretagare i Mariehamn och att man gemensamt borde lyfta fram det utbud av butiker och restauranger som finns i staden, på samma sätt som man gör för att marknadsföra lokalt producerad mat.

-Konflikten mellan Mariehamn och Maxinge är tråkig och leder ingen vart. Det är olika utbud som kompletterar varandra, säger Michele Ferrari.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »