Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 september, 2010 - 18:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Tuff debatt om<br>investeringsstöd för jordbruket

Regeringspartierna borde ha stött Anders Erikssons motion om mer pengar till investeringsstöd för jordbruket när ordinarie budget diskuterades förra året. Det tyckte centerns Anders Englund när lagtinget i dag debatterade förslaget till andra tilläggsbudget. Anders Englund skrev själv under motionen, men fick ingen av sina partikamrater med sig. Han anklagade de liberala ministrarna för att dränera jordbruket på Åland på miljoner i stödpengar. Finansminister Mats Perämaa,liberal, framhöll att mer stödpengar kommer i nästa års budget, men att de måste styras så att en större strukturrationalisering åstadkoms. Hittills har stödpengarna betalats ut utan ett helhetsgrepp och de är också slut fast det återstår tre år på landsbygdsutvecklingsprogrammet. Det blir nu först finansutskottet som tar ställning till tilläggsbudgeten innan den klubbas av lagtinget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »