Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 december, 2020 - 17:29Uppdaterad: onsdag, 9 december, 2020 - 07:15

Tre nya coronafall - samhällssmitta inte utesluten

Tre nya coronafall har bekräftats. Det meddelar hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen på tisdagkvällen.
 

- Således har vi sammanlagt 51 fall. I ett av fallen går samhällssmitta inte att utesluta, och de andra två är närkontakter till detta fall, skriver hon.

Smittspårningen är ännu inte avslutad, vilket innebär att det i detta skede inte går att säga hur många som sätts i karantän.
Vårdnadshavare till barn i Mariehamns stad har fått ett meddelande under tisdagskvällen att det är bekräftat att det finns covid-19-fall i Strandnäs skola, fritidshemmet Ugglan och Nyängens daghem. Där kan man också läsa att smittspårningen är avslutad och de personer som utsatts för smitta har satts i karantän.

I Strandnäs skola är 30-35 personer satta i karantän enligt rektor Mikael Rosbäck, som också säger att skoldagen ska fortgå som vanligt och att man är förberedd på frågor från eleverna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »