Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 november, 2018 - 16:25
  • Ålands tingsrätt dömde en 20-åring till villkorligt fängelse i dag. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Tre fall av misshandel gav villkorligt fängelse

En 20-årig man har dömts till villkorligt fängelse i fyra månader och 15 dagar för tre fall av misshandel och ett fall av olaga hot.

I november 2016 hade mannen enligt domen på en gymnasieskolas gård slagit en annan man med knuten näve mot halsen. Han hade haft ett multiverktyg med utfällt knivblad i handen och bladet hade rispat den andre mannens hals. Samma dag hade han på stan sparkat och slagit en annan man varpå han hotat honom för att hindra honom från att anmäla gärningen, och en tredje man hade han slagit med knuten näve i ansiktet.

Mannen har i tingsrätten nekat till brott och sagt att han inte minns händelserna. Om han skulle dömas ville han att det skulle beaktas att han var nedsatt tillräknelig. Tingsrätten menar att en sinnesundersökning är det enda sättet att avgöra om det stämmer, och anser att det skulle vara ett för stort intrång i mannens frihet med tanke på den normala straffpåföljden vid den här typen av brott.

Mannen döms också att betala olika ersättningar, bland annat till målsägarna för sveda och värk och deras rättegångskostnader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »