Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 april, 2021 - 13:49Uppdaterad: torsdag, 15 april, 2021 - 16:19

Tonåring åtalad för tre markbränder

I går onsdag stod en minderårig pojke åtalad i tingsrätten för tre fall av ovarsam hantering. Det handlar om tre markbränder som var under våren 2020.

I det första fallet hade pojken slängt en cigarettfimp på marken och det började brinna. Pojken försökte inte släcka elden och det brann på ett område om cirka 30 x 80 meter. Elden släcktes av brandkåren. Senare samma dag tände pojken eld på mossa och det uppstod en markbrand som han lämnade. Även den markbranden släcktes av brandkåren. En månad senare satte pojken eld på kvistar och efter det började det brinna i marken och ett cirka 6.000 kvadratmeter stort område brann. Vid tiden för den sista branden var det varning för skogsbrand utfärdat. Samtliga bränder var i Hammarland.

Pojken medger att han gjort så som åklagaren hävdar i stämningsansökan. Åklagaren framställer att pojkens sinnestillstånd ska undersökas. Dessutom anser åklagaren att en rättvis påföljd är 50-70 dagsböter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »