Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 oktober, 2010 - 16:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Svårt få in vikarier på dagis

På grund av sparkrav har det har blivit tuffare regler inom stadens äldre- och barnomsorg att ta in vikarier. Inom barnomsorgen upplevs det här på sina håll som ett regelrätt vikariestopp. Till exempel på Ängsbackens dagis anses att situationen är ohållbar och såväl personal som föräldrar är missnöjda.-Det blir kaos då vi har folk sjuka och verksamheten blir mer en förvaring av barnen, säger Lilian Enroos, barnträdgårdslärare på Ängsbackens dagis.Barnomsorgschef Bo Nygård har förståelse för personalens trötthet, men menar att det inte kan vara fullt så kaotiskt.-Då borde de ha vänt sig till oss och det har ingen gjort, säger Nygård. Han har dock påtalat för politikerna att det borde skjutas till mera pengar för vikarier.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »