Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 maj, 2023 - 11:45Uppdaterad: tisdag, 9 maj, 2023 - 11:45

Svårt att beräkna medieskattens utfall – LR vill utreda övertagande av TV4-kostnader

Landskapsregeringen ska utreda möjligheten att ta över kostnaderna för TV4. Regeringen har diskuterat frågan i anslutning till utvärderingen av medieskatten som infördes 2020.

I en skrivelse till Ålands Radio & TV Ab skriver man att den tydliga intentionen med införandet det nya systemet var att stärka livskraften i public service på Åland. Medieskatten har hittills genererat cirka 2,1 miljoner euro per år efter att kostnaden för återutsändning av SVT samt TV4 avdragits. Men både coronapandemin och det faktum att beskattningen fastställs med ett par års eftersläpning gör det svårt att beräkna det slutliga utfallet av det nya systemet. 

– ÅRTV har under en längre tid verkat i ett ansträngt ekonomiskt läge och har meddelat landskapsregeringen att framtida investeringsbehov är svåra att tillgodose, skriver de. 

Därför vill man nu utreda om landskapet kan ta över kostnaden för TV4 som uppgick till 76.570 euro under 2022. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »