Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 juni, 2010 - 09:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Sture Carlson förstod visst<br>hävdar Mikael Granskog

-Det enda alternativet är att Sture Carlson inte alls har lyssnat på sin placeringsrådgivare Mikael Granskog. Nordea är inte ansvarig för allt detta. Det var kontentan av Nordeas jurist Niklas Langenskiölds slutplädering i den så kallade Mermaidtvisten som i går avslutades i Ålands tingsrätt. Chipskoncernens förre chef Sture Carlson är en av cirka 1.500 finländare och ålänningar som förlorat pengar genom att teckna aktier i masskuldebrevslånet Mermaid 6, och han har alltså stämt Nordea Bank Finland för att ha gett otillräcklig och missvisande information. Carlsons jurist Daniel Widman pekade i sin slutplädering på att Nordea brutit mot värdepappersmarknadslagen genom att inte försäkra sig om att kunden förstått produkten. Dom i målet väntas den 29 juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »