Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 juli, 2024 - 06:18Uppdaterad: tisdag, 2 juli, 2024 - 13:35

TikTok-trend väcker tonårskillars parfymintresse – “Jag har 17 flaskor”

Parfymer är just nu väldigt populära bland tonårskillar. På sociala medier som TikTok pratas det om trenden “smellmaxxing” och flera medier – bland annat Hufvudstadsbladet och Dagens Nyheter – har rapporterat om att parfymhyllorna i flera butiker ekar tomma efter en hög efterfrågan på de väldoftande flaskorna. Så är fallet även på Åland. 

– Försäljningen har ökat markant bland tonårskillar. Det är många killar som kommer in till butiken för att prova parfymer och diskutera olika dofter, säger Jessica Simons, butiksägare till On Fleek i Maxinge shoppingcentrum. 

Hon säger dessutom att killarna ofta är väldigt pålästa och kunniga om till exempel doftnoter i olika parfymer.  

Men trenden har också lett till att det kan vara svårt att få tag på en del produkter från mer eftertraktade märken eftersom de säljer slut snabbt världen över. 

– Ibland kan det vara svårt att få in leveranser, vissa parfymer går knappt att få tag på, säger Simons. 

Även yngre killar intresserar sig för flaskorna. 11-åringarna Noel och Hugo säger att de har bra koll på dofttrenderna – inspiration hämtar de från sociala medieplattformen TikTok. 

– Jag har 17 parfymer, men det kanske är 9 som jag använder, säger den ena av pojkarna. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »