Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 oktober, 2010 - 07:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Strid om AT-läkares ersättning

Anställda inom ÅHS har rätt till resekostnadsersättning och traktamente om de reser i tjänsten. Ändå beslöt Peter Rask under sin tid som chefsläkare att dra in traktamentsdelen för AT-läkare när de åker på obligatoriska utbildningsdagar till Akademiska sjukhuset i Uppsala en dag per månad. -Inbesparingen för ÅHS uppgår till högst 350 euro i månaden, säger Christian Bergman som är förtroendeman för den åländska avdelningen av Finlands läkarförbund. Facket har nu begärt en tolkningsförhandling med landskapets avtalsbyrå om AT-läkarnas rätt till dagtraktamente. Bergman tror att det missnöje med arbetsvillkoren vid ÅHS som framkom vid en enkätundersökning riktad till AT-läkare tidigare i år delvis har ett samband med de indragna traktamentena. Mellan sex och åtta AT-läkare tjänstgör i snitt inom ÅHS. Utan dem skulle ännu fler läkartjänster vara obesatta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »