Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 oktober, 2022 - 10:57Uppdaterad: måndag, 10 oktober, 2022 - 14:10
  • Harriet Strandvik är årets matkulturstipendiat. Arkivbild.

Strandvik utsågs till matkulturstipendiat

Harriet Strandvik utsågs till årets matkulturstipendiat av Marthaförbundet i lördags och fick 1.000 euro i pris.

Årets matkulturtema är havets smaker och motiveringen till att hon får priset lyder:

”Harriet Strandvik, hushållslärare, projektledare, måltidscoach och martha, har profilerat sig som en föregångare när det gäller att inspirera till hållbarhet och god kvalitet inom mat och måltid. Hennes verksamhet präglas av ett brett engagemang för barn, mat och hälsa både på och utanför Åland. Strandvik arbetar dagligen med matfostran och förespråkar outtröttligt bättre måltider. Hon tar sig an beslutsfattare med samma självklarhet som hon sliter på köksgolvet. I dag är hon verksamhetsledare för föreningen Mathantverkare på Åland, ett intresseorgan för mathantverkare som erbjuder matlagningskurser, föreläsningar och fortbildning inom måltidsbranschen. Via sitt energiska arbete och sina gränsöverskridande nätverk är Strandvik en målmedveten ambassadör för den finlandssvenska matkulturen och en framsynt förebild för hela martharörelsen.”

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »