Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 december, 2010 - 11:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Stort minus i Kökars budget

Den kommunala verksamheten i Kökar beräknas nästa år gå med ett underskott på 291.000 euro. Det visar den budget för 2011 som kommunfullmäktige i går kväll antog. Det är ungefär lika stort minus som är budgeterat för i år. -Men i år se det ut att bli betydligt bättre än vi trodde. Men det kan vi inte hoppas på för nästa år, säger Kökars kommundirektör Kurt Forsman. Skatteinkomsterna ökar för kommunen medan landskapsandelarna minskar på grund av eftersläpande effekter av befolkningsminskningen. Den största investeringen i Kökar nästa år är bygget av ett avloppsreningsverk i Hellsö. Det ska står klart hösten 2011 och kosta cirka 300.000 euro. Skolans omklädningsrum och ventilation ska renoveras till en kostnad av 25.000 euro. I samband med det ska man också vidta en del energibesparande åtgärder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »