Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 augusti, 2012 - 08:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Storsatsning på smålägenheter

Det finns planer på att bygga drygt 100 stycken mindre bostäder för studenter på Åland. Det här berättade Johan Ehn, utbildnings- och kulturminister på sommarmötet för unga studerande som landskapsregeringen ordnade i onsdags. Vem som bygger bostäderna vill Johan Ehn inte gå ut med. - Jag har fått information om att åtminstone en aktör på den privata sidan planerar mindre bostäder för studerande. Intressenterna har velat höra hur vi i landskapsregeringen ser på frågan och vad vi ser för eventuella behov framåt, säger Johan Ehn. I övrigt är landskapsregeringen inte involverade i frågan, men man ser positivt på att det byggs bostäder för studenter. Exakt var bygget planeras vill Ehn inte uttala sig om men det rör i alla fall inte lanskapets mark, säger han. - När det gäller studerandebostäder så är det väl i Mariehamn som jag skulle utgå ifrån att det stora intresset för den typer av bostäder finns, säger Johan Ehn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »