Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 september, 2013 - 14:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Större strömmingskvoter nästa år

Det finns inte några skäl att sänka laxkvoten i centrala Östersjön och Bottniska viken. Det understryker näringsminister Fredrik Karlström i ett utlåtande över EU-kommissionens förslag om fiskemöjligheterna i Östersjön nästa år. Finland bör, enligt ministern, försvara en laxkvot på minst samma nivå som i år, vilket mängden uppvandrad leklax visar är befogat. Drivgarnsförbudet i Östersjön har varit positivt för stammen av vild lax. Förslaget om höjda strömmingskvoter stöds av Fredrik Karlström liksom förslaget om torskkvoterna som höjs i det östra området. Däremot får minskningen av kvoten för vassbuk tumme ner, eftersom man förra året minskade den kraftigt för att i år åter höja den. En större balans i fiskekvoterna bör man eftersträva menar landskapet i sitt utlåtande om nästa års fiskekvoter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »