Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 juni, 2010 - 16:30Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Stora besparingar att vänta<br>i skärgårdstrafiken

Under vintern och våren har landskapets trafikavdelning genomfört en rad sparåtgärder, men ännu återstår mycket. Sparkravet på årets löner är cirka en halv miljon euro, och nästan 300.000 euro återstår att spara. Minst har det hittills sparats i sjötrafiken, och det kan bli att trafiken på en färjelinje stoppas helt. -Det handlar då sannolikt om den tvärgående linjen, och då handlar det om att den dras in från första oktober eller eventuellt första september, och till årets slut, säger trafikminister Veronica Thörnroos. Sjötrafiken ska i år spara 316.000 euro i lönekostnader, men hittills har man bara lyckats spara drygt 28.000 euro, alltså knappt en tiondel av sparkravet. -Vi har gjort utredningar om olika sparåtgärder, men det är svårt att spara på sjöpersonalen. Det finns ju bemanningskrav som måste uppfyllas, säger John Eriksson, som är biträdande chef på trafikavdelningen. Alla besparingar i skärgårdstrafiken som det kan bli tal om träder inte i kraft förrän i höst. I nästa vecka ska landskapet inleda en dialog med skärgårdskommunerna. Bland de sparalternativ som då ska diskuteras finns ändringar i turlistor, men även att trafiken på den tvärgående linjen stoppas helt i höst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »