Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 september, 2010 - 17:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Stoppa privatiseringen<br>av skärgårdstrafiken"

Stoppa planerna på att privatisera delar av skärgårdstrafiken och skynda istället på en bolagisering av trafiken. Den uppmaningen kom från socialdemokraternas Barbro Sundback när lagtinget i dag avslutade remissdebatten om den andra tilläggsbudgeten. Barbro Sundback vill se en plan för framtiden för trafiken där man skiljer på varutransporter och persontransporter.- Kortrutt är inte lösningen för framtiden, vi tror att det nuvarande tunga tonnaget måste kompletteras med ett lätt tonnage som transporterar personer, sa Barbro Sundback.Trafikminister Veronica Thörnroos påpekade att frågan diskuterats med skärgårdsbor, men man vill inte ha mindre båtar om det inkräktar på den nuvarande trafiken. Nu ska finansutskottet titta närmare på förslaget till andra tilläggsbudget innan lagtinget tar beslut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »