Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 januari, 2024 - 09:00Uppdaterad: fredag, 26 januari, 2024 - 17:23

Stiftelsen BMR delar ut cirka 100 000 till åländska verksamheter

Stiftelsen BMR, Brita Maria Renlunds minne, delar ut 98 500 euro till åländska satsningar på barn och unga.

Rädda barnen på Åland och ReGeneration 2030 får 30 000 euro var för utbildning i ungdomsledarskap och verksamhet som ska stödja barn som växer upp i familjer med beroendeproblematik. Folkhälsan får 6 000 för att ordna äventyrsgrupper och kulturföreningen Katrina får 5 000 för en barnansvarig till Katrina – en musikteater. Övriga bidragstagare är SKUNK, Albanus, Gymnastics Åland och Ålands ungdomsförbund. Medräknat riksbidragen är årets totalsumma rekordstor då stiftelsen totalt beviljat 12 miljoner euro. 

– Den tredje sektorn har stor betydelse för barns och ungas välmående. Illamåendet bland barn och unga är stort och därför behöver de organisationer som jobbar med dem stöd, säger Birgitta Forsström, vd för Stiftelsen BMR, i ett pressmeddelande. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »