Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 september, 2012 - 15:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Statsministern vill ta gäster till Åland

Nu vill statsminister Jyrki Katainen ta utländska gäster till Åland och bjuder också med åländska företag på internationella, exportfrämjande resor. Det var en statsminister på charmoffensiv som i dag besökte landskapet och höll presskonferens vid lunchtid, efter överläggningar med landskapsregeringen. -Vi har många utländska gäster varje år och flera kunde vi ta till Åland. Här är vackert och här finns det intressanta exemplet med självstyrelsen, sa Jyrki Katainen. Allt fler småföretag följer med på handelsresor runt om i världen och statsministern ser gärna att åländska företag med sin kunskap följer med, till exempel energibolag och rederier. När det gäller de tyngre, politiska frågorna som självstyrelsens förnyelse och vindkraftsstödet, lovar Jyrki Katainen att de går framåt. Han vill också återinföra aftonskolor med regeringen i åländska frågor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »