Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 mars, 2018 - 11:14Uppdaterad: onsdag, 14 mars, 2018 - 11:18
  • Trobergshemmet är en del av stadens äldreomsorg. Arkivfoto.

"Stärk kommunernas äldreomsorg"

-Låt kommunerna ta hand om sina äldre. Det skriver socialdemokraten Barbro Sundback i en kommentar med anledning av att landskapsregeringen skickat en förfrågan till kommunerna om hur de tänker utveckla äldreomsorgen så att den motsvarar de mål regeringen fastställt.

Som vi berättade i går är målsättningen att minst 90 procent av de som är 75 år eller äldre ska ha möjlighet att bo kvar hemma men i dag är den siffran endast 84 procent. Enligt Sundback finns ingen orsak att hetsa upp sig över att många äldre bor i effektiverat boende eller på institution.

-Om äldreomsorgen ska utvecklas enligt de äldres behov och anhörigas önskemål har vi inte för många platser, skriver Barbro Sundback som påpekar att de nedskärningar vi sett med hänvisning till nationella normer i första hand styrs av ekonomiska motiv.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »