Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 november, 2013 - 07:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Stå upp för svenska språket

För att ålänningarna ska kunna utnyttja sin rätt till service och myndighetskontakter på svenska måste Åland konsekvent våga stå upp för sin rätt och också bli självstyrande i fler frågor. Det var två av de åsikter som fördes fram när Ålands framtid bjöd in till partiledardebatt igår kväll på temat Vårt svenska språk. Alla sex partiledare var på plats förutom socialdemokraternas Camilla Gunell som ersattes av Barbro Sundback.Ålands framtid var det parti som uttryckte den mest avvikande åsikten:Det är självklart att det är en realistisk lösning sa partiledaren Axel Jonsson som menade att självständighet är lösningen på språkfrågan.I Finland lämandes nyligen ett medborgarinitiativ in till riksdagen som går ut på att svenskan i grundskolan bör slopas. Men de flesta av partiledarna trodde inte att det kommer en dag när ålänningarna tvingas lära sig finska.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »