Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 maj, 2014 - 11:30Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:03

Sprang in pengar till Afrika

I dag sprang elever från alla årskurser i Sunds skola så långt de orkade för att samla in pengar till skolbänkar som ska skänkas till barn i Afrika. På initiativ av eleverna själva kommer pengarna att gå till skolbänkar för barnen i byn Dongobesh i Tanzania.

   Barnen har själva värvat sponsorer som betalar en liten summa för varje kilometer de springer. För två år sedan gav motsvarande springtur omkring 2.000 euro, men till skillnad från då vet man nu exakt vart pengarna går som man samlar in. Gottfrid Stenroos, som bedriver biståndsprojekt i området, var i Sunds skola i januari och berättade om sitt hjälparbete i Tanzania. Sedan dess har man haft ett utbyte av bilder och hälsningar med barnen i Tanzania.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »