Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 oktober, 2013 - 08:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Sparkad vårdchef återanställs

Den avskedade vårdchefen för De Gamlas Hem, Kerstin Wikgren, får tillbaka sin tjänst eftersom uppsägningen hävts av Högsta förvaltningsdomstolen. Förbundsstyrelsen för De Gamlas Hem behandlade domen på ett möte igår och ettförsta möte med Wikgren hålls nästa vecka. Samtidigt utreds de inkomster Wikgren haft sedan augusti 2011 så att den innestående lön hon har rätt till enligt domen kan betalas ut så fort som möjligt - Det ligger en viss utmaning i att kunna erbjuda Wikgren ett passligt arbete i och med att förbundet sedan 2011 genomfört en omorganisering som bland annat medfört att tjänsten som vårdchef har upphört, säger styrelseordförande Harry Jansson. Förbundsstyrelsen tar ställning till frågan igen på sitt möte den 24 oktober.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »