Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 april, 2021 - 15:40Uppdaterad: torsdag, 22 april, 2021 - 17:26
  • Susanne Olofsson. Foto: Tomas Tornefjell, ÅRTV

Sommarjobbsprojektet 2021 blir av

220 ungdomar ska få möjlighet till sommarjobb i minst fyra veckor i sommar.
 

Det skriver näringsminister Fredrik Karlström i ett pressmeddelande som utlyser att Ålands näringslivs projekt Sommarpraktikant 2021 förverkligas.

Landskapsregeringen har godkänt att ge Ålands näringsliv ett bidrag om upp till 266.636 euro för att täcka de kostnader som uppstår i samband med projektet. Detta under förutsättning att lagtinget godkänner kostnaden i årets andra tilläggsbudget.
Pengarna blir i sin tur ett bidrag från den Europeiska socialfonden.

I år riktar projektet sig i första hand till ungdomar födda mellan 2002 och 2005, och nytt är att ungdomarna själva proaktivt ska söka arbete, berättar Susanne Olofsson från Ålands näringsliv vid pressinformationen på torsdagens eftermiddag.

De arbetsplatser som anställer en ungdom har därefter rätt att söka tillbaka en summa på 1.000 euro från Ålands näringsliv efter avslutad anställning, och förbinder sig att kollektivavtalet följs.
Utgångspunkten är att man i år begränsar antalet ungdomar vid en och samma företag till två, eller en om det rör sig om ett enmansföretag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »