Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 april, 2021 - 06:12Uppdaterad: måndag, 26 april, 2021 - 10:45
  • Många sommaraktiviteter för barn ser ut att bli av i år. Foto ÅRTV

Sommaraktiviteter för barn ser ut att bli av

Sommarläger för barn kommer äga rum, det visar Ålands radios rundringning till olika föreningar.

Kadi Henell, 4H-ledare, berättar att de kommer arrangera sina aktiviteter som planerat.

- Vi planerar att hålla alla våra aktiviteter under sommaren men vi måste ta hänsyn till vilka restriktioner som gäller, då brukar det funka bra, säger hon.

Peter Forsström, klubbchef på MLK tennis, berättar att de kommer arrangera sina sommarläger som planerat likt IFK Mariehamn och IF Finströmskamraterna ska anordna sina fotbollskolor.

- Fördelen med de här lägren är att de är utomhus så att vi kan följa restriktionerna som finns, säger IF Finströmskamraternas verksamhetsledare Alexandra Öhman.
Dick Christenbrunn, distriktchef på scouterna, berättar att de följer det finska scoutförbundets riktlinjer och väntar därmed på att fatta ett slutgiltigt beslut.
- Vi har funderat kårvis, eventuellt ska det kanske bli något i juli eller augusti beroende på läget men något absolut beslut har vi inte fattat i dag, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »