Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 maj, 2010 - 07:34Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Solfångartillverkaren Heliozenit<br>igång med försäljningen

Cirka 120.000 euro av planerade 200.000 har solfångartillverkaren Heliozenit i Hammarland fått in i aktiekapital i sin nyemission som avslutades i fredags. Trots att den inte blev fulltecknad avslutas den nu.- Vi har redan förlängt tiden och vi kan inte vänta hur länge som helst, de två-tre intressenter som sagt att de kommer med senare får vi ha en riktad emission till, säger Lasse Lindgren vid Heliozenit.Bolaget ska nu köpa in material för att få igång tillverkningen och kunna leverera till de kunder som beställt. Heliozenits solfångare skiljer sig från andra genom att den vrider sig med solens gång med hjälp av automatik, och därmed blir betydligt effektivare än vanliga solfångare. Via en partner i Schweiz finns försäljningskanaler nere i Sydeuropa, och nästa år räknar man med att den åländska solfångaren också skall börja tillverkas i Spanien.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »