Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 augusti, 2012 - 08:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Solbergsfrågan aktualiseras igen

Bristerna i bostadsområdet Solberget i Jomala kommer upp i kommunstyrelsen på måndag. De boende på Solberget påtalar i en skrivelse att trafiksäkerheten fortfarande inte är åtgärdad så som de utlovats då de köpte sina tomter. Ålands radio har tidigare berättat om de boendes missnöje och om entreprenörens syn på saken att det är kommunen som skall sköta det fortsatta arbetet eftersom Jomala kommun har övertagit ansvaret för området. De boende är också missnöjda med att grönytorna är helt oskötta, att ljudvallen mot landsväg två ser förskräcklig ut och att simstranden nere vid Slemmern är för liten och inte skött. Saker som fördes fram som försäljningsargument när tomterna såldes, men som alltså inte hållits trots att det är fem år sedan de första invånarna flyttade in på Solberget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »