• Simon Holmström och Ålands natur och miljö söker fortfarande en ekonom som kan hjälpa föreningen göra en kortruttsutredning. Arkivfoto: Eva Ringbom-Fonsell.
Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 13:49

Söker fortsatt ekonom till kortruttsutredning

Ålands natur och miljö letar fortfarande efter en oberoende ekonom till föreningens egen utredning av kortrutten.

Ansökningstiden för tjänsten gick ut i tisdags, och enligt föreningens ordförande Simon Holmström har ännu ingen ekonom anställts för uppdraget som är obetalt.

- Vi kommer att inrätta ett utredningsteam på fem personer med syfte att titta på ett hållbart alternativ till kortrutten i södra skärgården. Intresseanmälningar tas fortfarande emot tills kommande vecka, skriver Holmström till Ålands radio i ett e-postmeddelande.

Tanken är att ekonomen ska arbeta med utredningen tillsammans med beteendevetare och skeppsbyggaringenjörer för att under oktober och november titta på kostnader och lönsamheten i investeringar. Utredningen tros vara klar i slutet av december.

Fler Nyheter

Pub Stallhagen tjänade inget på Fishbait

Pub Stallhagens ägare, Christian Ekström, intervjuas av Frippe Granlund
I tre år samarbetade Christian Ekströms bolag Pub Stallhagen med först Fishbait och senare med föreningen Örock som i sin tur anordnade Fishbait-festivalen.

Ms Knipan och Odin ställer in turer

Ms Knipan angör inte Torsholma och Enklinge i dag, tisdag, på grund av rådande väderförhållanden. Det meddelar Ålandstrafiken.

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Petri Carlsson intervjuas av Owe Sjöblom
Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

Eckeröavgångar ställs in

M/s Eckerös avgång från Grisslehamn klockan 15.00 i dag och klockan 18.30 från Eckerö ställs in på grund av det hårda vädret.

Club Marina stäms

Häv hyresavtalet med Club Marina Ab och ålägg bolaget att ersätta obetalda hyror på drygt 42.000 euro.

Ändrad polispension sparar mycket

Pensionshandläggaren Monica Clemes förklarar varför pensionsreformen för poliserna föreslås:
Det kostar landskapsregeringen 170.000 euro om en polis går i pension fem år tidigare än andra. Det säger pensionshandläggaren Monica Clemes.

Erkännande i Visit Åland-rättegången

Den ekonomiansvarige som förskingrat pengar från sin arbetsgivare Visit Åland erkände brott i dag när rättegången drog i gång i Ålands tingsrätt.

Ny styrelseordförande i Saltvik

Saltvik har fått en ny kommunstyrelseordförande. Fullmäktige har utsett Mathias Johansson till ordförande för kommunstyrelsen som ifjol leddes av Runar Karlsson.

Vädret påverkar Gudingen

Trafikmeddelande: M/s Gudingen angör inte Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Orsaken är det rådande väderförhållandet, meddelar Ålandstrafiken.