Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 juli, 2014 - 07:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:00

Snipäventyret firar 10 år

Det årliga Snipäventyret, som just nu pågår, firar 10 årsjubileum. Äventyret samlar entusiastiska båtägare till en flera dagar lång båtfärd runt om i skärgården. Från att ha varit 12 snipor det första året har evenemanget vuxit kraftigt, och i år har 45 båtar lockats ut på äventyr. Som mest har över 50 snipor deltagit i evenemanget.

Sam Tekkala, som är en av de som varit med från början, tror att Snipäventyret hjälpt folk att få upp öronen för hur fina de gamla träbåtarna är. När det gäller antalet deltagare tror han att Snipäventyret nu har nått en passlig nivå.

– Det kan vara krångligt att hitta tillräckligt stora naturhamnarna när man är så många. Men vi har inget maxantal. Det är bara roligt om vi kan slå nya rekord, säger Sam Tekkala,

Snipäventyrets sista etapp blir på torsdag då båtarna tar sig från Föglö Degerby tillbaka till Sjökvarteret och till evenemanget Ålands sjödagar. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »