• Arkivfoto.
Publicerad: måndag, 22 juli, 2019 - 22:15, uppdaterad: tisdag, 23 juli, 2019 - 07:06

Snatteri och hotfullt beteende i Mariehamn

Efter en anmälan till polis blev under måndagen en kraftigt berusad person gripen. Personen hade nyligen checkat ut från ett hotell men eftersom personen ansågs vara hotfull greps personen för skydd mot brott och störande beteende.
Samtidigt anmälde en affärsrörelse i staden en infångad snattare. Efter att polisen anlänt till platsen framkom det att personen misstänkt för snatteri sen tidigare även var efterlyst. Personen fick böter misstänkt för snatteri och personens efterlysning processerades innan hen släpptes på fri fot igen.

Under måndagen fick också en fordonsförare böter, misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten, efter att på Lemlandsvägen ha kört 77 km/h på en sträcka där det endast är tillåtet med 50 km/h.

Natten mellan måndag och tisdag fick polisen in en anmälan om en person som försökte ställa till bråk på stadens gator. Polisen påträffade personen, som greps på basen av polislagen. Ytterligare en person fick nyktra till på polisstationen efter att ha varit så pass berusad att hen inte kunde ta vara på sig själv.

 

 

Fler Nyheter

Singelolycka i Sund

Vid 16-tiden i dag skedde en singelolycka i Bomarsund. Bilen körde av vägen och krockade med ett träd.

Åländsk man i bedrägerihärva

Felix Quarnström rapporterar från Åbo
I dag inleddes rättegången där en åländsk man står åtalad i Egentliga Finlands tingsrätt för två fall av grov penningtvätt. Mannen blev häktad i sin frånvaro då han inte dök upp till rättegångens inbokade förhandling som hölls i augusti. Mannen befann sig då utomlands.

Olivia Mattsson återvänder till ÅU

Nyhetsnotisen i ljudformat
Olivia Mattsson kommer hem till Åland United för säsongen 2020. Redan 2016 debuterade Pargas IF produkten, via IFK Mariehamn för Åland United i Damernas Liga.

"Måste bygga förtroende internt"

Riksdagsledamot Mats Löfström
Sanna Marin (SDP) blir en bra statsminister säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström. Att hon tidigare sagt nej till obligatorisk svenska i skolan är inget man på Åland behöver oroa sig för.

Häggblom fortsätter leda Ob

Under lördagens höstmöte återvaldes Bert Häggblom som partiordförande för Obunden samling. Marcus Måtar valdes till vice ordförande.

Inget beslut om Måtar

Nyhetsnotisen i ljudformat
Lagtingets talmanskonferens hann inte fatta beslut i dag om man vidtar åtgärder mot lagtingsledamoten Marcus Måtar (Ob) med anledning av domen för grovt ocker.

Regeringsprogrammet presenteras i morgon

Nyhetsnotisen i ljudformat
I morgon, tisdag, klockan 13 väljer lagtinget nytt lantråd och därmed också ny landskapsregering för Åland.

IFK har en ny fystränare

Nyhetsnotisen i ljudformat
IFK Mariehamn har skrivit avtal med Nils Lindgren att bli assisterande tränare med inriktning på fysdelen, så Lindgren ersätter den tidigare fys- och rehabtränaren Kristoffer Weckström.

Kulmuni föreslås bli finansminister

Nyhetsnotisen i ljudformat
Centerns partiledare Katri Kulmuni föreslås bli ny finansminister, det meddelades från Centern i riket i dag.