• Arkivfoto.
Publicerad: måndag, 22 juli, 2019 - 22:15, uppdaterad: tisdag, 23 juli, 2019 - 07:06

Snatteri och hotfullt beteende i Mariehamn

Efter en anmälan till polis blev under måndagen en kraftigt berusad person gripen. Personen hade nyligen checkat ut från ett hotell men eftersom personen ansågs vara hotfull greps personen för skydd mot brott och störande beteende.
Samtidigt anmälde en affärsrörelse i staden en infångad snattare. Efter att polisen anlänt till platsen framkom det att personen misstänkt för snatteri sen tidigare även var efterlyst. Personen fick böter misstänkt för snatteri och personens efterlysning processerades innan hen släpptes på fri fot igen.

Under måndagen fick också en fordonsförare böter, misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten, efter att på Lemlandsvägen ha kört 77 km/h på en sträcka där det endast är tillåtet med 50 km/h.

Natten mellan måndag och tisdag fick polisen in en anmälan om en person som försökte ställa till bråk på stadens gator. Polisen påträffade personen, som greps på basen av polislagen. Ytterligare en person fick nyktra till på polisstationen efter att ha varit så pass berusad att hen inte kunde ta vara på sig själv.

 

 

Fler Nyheter

IFK förlorade i Vasa

En besviken Peter Lundberg:
Det blev förlust med 1-2 för IFK Mariehamn när dom besökte seriejumbon VPS.

Vård kan bli dyrt för skärgårdskommuner

Lis Karlsson, socialsekreterare på Föglö
Att ha en patient på ÅHS kan kosta en kommun runt 1.000 euro per dygn. I de fall där möjligheten att ge någon den vård som behövs inte finns i kommunen kan kostnaderna för specialvård och boende snabbt bli en trängande faktor.

MLK:s herrar blev trea

MLK:s herrar slutade på tredje plats i tennisens division 2 utomhus efter att dom spelade oavgjort 2-2 i den sista matchen mot ESTE82 i helgen.

Skatter höjs och klumpsumman ökar

Riksdagsledamot Mats Löfström
Bensin- och tobaksskatten höjs, de lägsta pensionerna höjs och klumpsumman ökar med drygt 4,1 miljoner euro i det budgetförslag som landets finansministerium presenterade i fredags.

"Förhastat beslut om ny färja"

Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson
Att upphandla elfärjan var ett förhastat beslut som inte kommer att innebära ökad tillgänglighet för skärgårdsborna. Det menar Föglö kommunpolitikerna Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson, som tillhör valmansföreningen Föglölistan.

IFK möter VPS

Ikväll ska IFK Mariehamn möta seriejumbon VPS i Vasa i fotbollsligan och matchen börjar 18.30.

Rättegång om penningtvätt utan misstänkt

Huvudförhandlingarna mot den åländske man som står åtalad för grov penningtvätt i Egentliga Finlands tingsrätt i Åbo inleds i brådskande ordning så fort mannen är gripen och förd till Åbo uppger man från tingsrätten.

Salmén och Lindholm vann KM

När Eckerö golf höll klubbmästerskap i helgen så var det Anna-Karin Salmén och Johan Lindholm som stod som segrare i respektive klasser.

Holmström 34:a i Alliansloppet

Isac Holmström kom på 34:e plats i Alliansloppet i Trollhättan som är en tävling på rullskidor över 48 km.