Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 oktober, 2013 - 12:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Snart svar om Skarven-härvan

Arbetsbelastningen är hög också inom riksåklagarämbetet. Därför har inte landskapsåklagaren fått något svar om hur man bör göra med Skarven-härvan. Det svaret ger statsåklagare Christer Lundström till Ålands Radio i dag. -Men svaret till landskapsåklagaren i det här fallet har fått vänta länge, så det kommer snart, säger Christer Lundström. Det är förre trafikministern Runar Karlsson, förre avdelningschefen vid trafikavdelningen Niklas Karlman och förre tekniske inspektören Göran Holmberg som är misstänkta för brott mot tjänsteplikt i samband med bygget av landskapsfärjan Skarven år 2009. Förre förvaltningschefen Arne Selander polisanmälde hanteringen av Skarven-bygget efter att en revisionsrapport visat att överskridningar av budget gjorts utan beslut på rätt nivå och att stora kostnader inte redovisats i byggprojektet. Centralkriminalpolisen var klar med sin utredning i januari 2011.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »