Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 oktober, 2020 - 11:19Uppdaterad: måndag, 26 oktober, 2020 - 13:59
  • Jonny Mattsson är ombudsman för Företagarna på Åland. Foto Cecilia Ekströmer

Små företag klarar sig bättre än väntat

Småföretagare på Åland tycks hittills ha klarat coronakrisen bättre än man under våren väntade sig. Det säger föreningen Företagarna på Ålands ombudsman Jonny Mattsson.

- Oron för att företag ska börja gå omkull är mindre nu än vad den var i våras. Det såg från början ut som att det kunde bli en katastrof för hela näringslivet, men många vidtog åtgärder tidigt, och det har kommit väldigt få indikationer på att företag skulle ha svårt med betalningar eller ha behövt säga upp folk, säger Jonny Mattsson.
Däremot tycks många ha låtit bli att söka de driftsstöd som funnits tillgängliga, och en del av orsaken kan vara att processen är för komplicerad.
- Det var många som tog kontakt med oss för att få hjälp med att söka stöd i början av krisen, men ganska få av de små företagen. Jag skulle gissa på att man tog en titt på villkoren och tyckte att de var för snäva och att ansökningsprocessen kändes för komplicerad, säger Jonny Mattsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »