Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 juni, 2014 - 09:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:01

Skötbåt byggs i sjökvarteret

En sex meter lång Eckerö-skötbåt byggs just nu i sjökvarteret i Mariehamn. Stiftelsen Sjökvarteret står bakom projektet och verksamhetsledare är Bertil Karlsson.
Båten är en rekonstruktion av en 1800-tals båt som funnits vid Kyrksundet i Eckerö. Projektet beräknas att ta ungefär 3 år och kommer endast att byggas på under somrarna.

Om projektet fortlöper som planerat så ska den färdiga skötbåten användas i sjökvarteret och kanske vara med på postrodden vilket fått positiva reaktioner från postroddens arrangör, John Hilander från Eckerö hembygdsförening.

   - Det är exakt sådana här båtar vi vill ska vara med i tävlingen. Vi har börjat få ont om tidstrogna båtar och då är det här jätteintressant, säger Hilander. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »